Inverter technológia folyadékhűtőknél és hőszivattyúknál

Az inverteres technológia jelenleg a legmodernebb teljesítmény szabályzási mód.

A kompresszor fordulatszámának a változtatásával optimális, a pillanatnyi szükségleteknek megfelelő teljesítményen üzemel 35-100% közötti igényelt tartományban.

Ezáltal az elért energia magtakarítás -20% a hagyományos berendezésekhez képest

Akár fűtő, akár hűtő üzemben a teljesítményt 35-100 % közt folyamatosan változtatja, az igényeknek megfelelően. Ez kb. –20 % energiamagtakarítást jelent télen is nyáron is a hagyományos ON/OFF hőszivattyúkhoz képest! Kisebb méret, kevesebb alkatrész, nincs puffer, kedvező beruházási költség

+20 % - al magasabb hatékonyság: A tényleges igények soha nem egyeznek meg a berendezés névleges teljesítményével. Az ON/OFF készülék ki-be kapcsol, míg az INVERTERES ANLI pontosan az igényeknek megfelelő részterhelésen üzemel, csökkentve ezáltal a felvett elektromos fogyasztást is! Részterhelésen nő a hatékonyság.

-20 % - CO2 kibocsátás csökkenés: A hatékonyabb energiafelhasználásnak köszönhetően.

-25 % - súlycsökkentés, nincs puffer: Mivel nincsenek, (vagy minimálisak, és egészen kis teljesítményen csupán), KI/BE kapcsolási ciklusok, nincs olyan üzemállapot, amelyet át kellene hidalnunk puffer beépítésével. Könnyebb telepíthetőség, mozgathatóság, kisebb berendezést eredmébnye, amelyet kisebb területen lehet elhelyezni.

-70 % - indulási áram csökkenés: Az Inverter technológiának köszönhetően induláskor nem jelentkezik a hagyományos kompresszorokra jellentekző indulási áramlökés. Kevésbé terheli a hálózatot. Kisebb hálózat is elbírja a berendezés üzemeltetését, kevesebb hálózatfejlesztési beruházásra van szükség.

Külső időjárásfüggő szabályzás: Az igények változnak az időjárással. Az Inverter technológiának kszönhetően a készülék pontosan az igényeknek megfelelő teljesítményen üzemel. Magasabb komfortfokozatot biztosít, és hatékonyabban működik.

-50 % - zajterhelés: Az alacsonyabb zajterhelés főleg alacsonyabb teljesítmény szinteken szembetűnő! Míg a hagyományos berendezés mindig ugyanazon a zajszinten működik, az Inverteres zajszintje csökken a terheléssel! Ez főleg az éjszakai üzemben jelent hatalmas előnyt!