Inverter technológia fan coiloknál

Inverteres ventilátor szabályzással további jelentős csökkentést érhetünk el.

Az Inverteres fan coilok ventilátor fordulatszáma 0-100 % tartományban fokozatmentesen változik, az igényeknek megfelelően.


Szénkefe nélküli DC motor, direkt meghajtással, súrlódás mentes, INVERTERES fordulatszám szabályzással, hosszabb élettartammal

A ventilátor fokozat beállítható kézzel (előre beállított Min-Med-Max), és automatikusan, a helyiség hőmérséklet szerint változik
INVERTERES fordulatszám szabályzás, a pillanatnyi igényeknek pontosan megfelelő ventilátor fordulatot biztosít
Magas komfortot biztosít. A mindenkori igényeknek megfelelő teljesítményen működik, pontosan és kilengések nélkül tartja a beállított hőmérsékletet.
-50 % elektromos fogyasztás
Elsőként vegyük itt is az energiafogyasztást. Mivel az elektromos áram jószerivel csak a ventilátor meghajtására szolgál, egy folyamatos szabályzással jelentősen lecsökkenthető a fogyasztás.

-75 %- al kevesebb áramfelvétel: Az Inverter technológiának köszönhetően jelentősen lecsökken a motorok indulási áramfelvétele. Egy nagyobb épületben, ahol nagyobb mennyiségű fan coil működik, ez fontos szempont!

-50 % zajterhelés
A folyamatos szabályzásnak megfelelően a zajterhelés is jelentősen, felére esik, ami beltéri készülékekről kévén szó, nagyon fontos szempont. És további szubjektív előny, hogy hagyományos fan coiloknál a fordulatok közti váltást jól lehetett érzékelni, ami most elmarad.


Gazdaságos- Ha a komfortbeli előnyök mellett a gazdasági előnyöket vizsgáljuk:
A nagy hatékonyságú, szénkefe nélküli DC motor kombinálva az INVERTER technológiával képes a légszállítást 0-100 % közt fokozatmentesen szabályozni, ezáltal ugyanazon körülmények közt az energiafogyasztása 50 %- al kevesebb lesz a hagyományos 3 fordulatú fan coilhoz képest. 

Komfortosabb működés: A szoba hőmérsékletét pontosan leköveti a működéssel, ezáltal nincsenek hőmérséklet kilengések.

-50 % CO2 emisszió- környezetbarát: a kevesebb elektromos energia felhasznéálásnak köszönhetően jóval kevesebb károsanyag kibocsátásával jár a működése.