VGF 2002/06.

Olvasóbarát verzió:

 

 

Szereljünk Hűtő/fűtő rendszert!

Bátran elvállalhatja a szerelését mindenki, nem kell attól tartani, hogy mivel ez hűtést is biztosít, megoldhatatlan feladatba ütközünk.

Kevesen tudják, hogy újonnan épülő családi házak esetében egyszerűen, olcsón és praktikusan meg lehet oldani a hűtést, egy rendszer segítségével.

Az AERMEC IDROSPLIT® szabadalmaztatott rendszer pontosan erre a célra készült.

Egy csőhálózaton keresztül, radiátorok helyett fan coilokkal megoldható a hűtés és fűtés is. A szerelése a rendszernek nem kíván semmilyen különleges "hűtős" tudást vagy szakképesítést, bárki, aki már szerelt radiátoros vizes rendszert, meg tudja szerelni.

Ha valakinek ez mégis gondot okozna, a forgalmazó cégtől ingyenesen, magyar nyelvű részletes fan coil szerelési segédletet lehet igényelni, amely minden szükséges ismeretanyagot tartalmaz.

A radiátoros rendszertől csupán annyiban különbözik, hogy a hidegvíz vezetékeket hőszigetelni kell a páralecsapódás megakadályozása miatt.

Itt meg kell említeni, hogy a hűtés üzemmódban, a beltéri fan coilban, a hideg hőcserélőn kondenzátum keletkezik, ez egy beépített tálcában összegyűl, tehát ennek elvezetéséről gondoskodni kell, egy műanyag cső, tömlő segítségével. Tudni kell viszont, hogy ez a jelenség minden hűtéssel együtt jár, függetlenül a hűtés módjától, mivel minden esetben a levegő érintkezik egy hideg felülettel, ahol páralecsapódás történik.

Az AERMEC IDROSPLIT folyadékhűtőt családi házak, lakások, kisebb irodák számára fejlesztették ki. A folyadékhűtő a rendszer elengedhetetlen eleme, mint a kazán a fűtőkör esetében. A folyadékhűtő tervezésekor a hagyományos fali kazánok szolgáltak mintául: kompakt, könnyen üzembe helyezhető és kezelhető, minden elemet tartalmazó egység legyen.

 A kis méretű és kedvező árú berendezés egy beltéri egységből és egy kültériből áll, és csak ez a része az összeszerelésnek kíván hűtős szaktudást és végzettséget. A kültéri egység semmiben sem különbözik egy hagyományos split klímaberendezés kültéri egységétől.

A rendszer többi szerelése teljesen hétköznapi, hideg vizes rendszer. A fan coilokat ellátó vezetékeket lehet rézcsövekkel vagy műanyag csövekkel egyaránt szerelni.

A beltéri egység megjelenésre egy hagyományos fali kazánra hasonlít, és a kazán mellé, a falra célszerű szerelni.

 A berendezés tartalmazza a szükséges kiegészítő elemeket mint a keringtető szivattyú, tágulási tartály, puffer tartály, légtelenítő, szabályzás, vízszűrő stb., de a legfontosabb, hogy tartalmazza a téli/nyári üzem átváltó szelepet, ezért a kazánt a folyadékhűtővel kell összekötni, és egy gombnyomás segítségével kiválasztható a fűtés vagy hűtés üzemmód.

Téli üzem                                                         Nyári üzem

További előnye, hogy a hagyományos osztott rendszerű klímakészülék esetében több kültéri egységet kell alkalmazni, a helyiségek számától függően, míg folyadékhűtő esetében csak egy darab kültéri egység van, amely az épület esztétikai megjelenésének szempontjából nem közömbös szempont, nem beszélve a kedvezőbb szerelési és járulékos költségekről.

A rendszer előnyei:

A magasabb komfort biztosításán túlmenően az IDROSPLIT rendszernek további fontos előnye a kedvező beruházási költség. Olcsó (olcsóbb mint radiátorokat és spliteket alkalmazni)

§         Bárki fűtésszerelő megszerelheti

§         Gyorsan szerelhető

§         Praktikus, mert egy rendszerrel és egy beltéri egységgel meg lehet oldani a hűtést/fűtést

§         Energiatakarékos

§         Egyszerű kezelhetőség

§         Egyszerű kapcsolás

§         Környezetbarát, klórmentes hűtőközeggel

§         Kis elektromos fogyasztás

§         Kompakt készülék