DMH/DMV párátlanító sugárzó hűtéshez

record.image.alt|default(record|title)Falhűtés esetén, amennyiben magas a páratartalom, párakicsapódás nélkül nem lehet egy bizonyos határ alá csökkenteni a fal felületi hőmérsékletét. Ez a korlát behatárolja a falhűtés teljesítményét, és ez okból esetenként nem lehet elegendő hűtési teljesítményt biztosítani.

Amennyiben a helyiség páratartalmát csökkentjük, a kicsapódás is alacsonyabb hőmérsékleten történik, ezért a falhűtés előremenő vízhőmérsékletét is lehet csökkenteni, mely következtében a leadott hűtési teljesítmény jelentősen megnő.

Párátlanító használatával jelentősen növelhető a falhűtés hatékonysága, és minden körülmény közt biztosítható a helyiség komfortos hűtött hőmérséklete, párakicsapódás nélkül.

A helyi lehetőségeknek megfelelően, többféle képen beépíthető: DMH- vízszintesen, álmennyezet fölé, DMV- állva, falfülkébe, bútorzatba

A speciálisan erre a célra kifejlesztett párátlanítóak nagyon csendesek, és nem rendelkeznek kültéri egységgel, mert a falhűtés hideg vizét használják saját hűtőkörük kondenzátor hűtéseként. Igaz, ezzel kissé csökkentik a falhűtés teljesítményét, de a szárazabb levegő biztosításával sokkal jelentősebben hozzájárulnak annak hatékonyság növeléséhez, így a falhűtés hatása már összevethető egy fan coilos hűtéssel is.

A párátlanító optimális páratartalmat biztosít a helyiségben 55-65 % közt, minden hőmérséklet mellett.

A párátlanító hűtőköre a párátlanításkor elvont hőt a falhűtési vízhálózatnak adja le, ezért nem változtatja a helyiség hőmérsékletét.


Működés:

A belépő levegőt a ventilátor segítségével átáramoltatjuk a készüléken, megszűrjük a légszűrővel, majd a falhűtés hideg vizével táplált előhűtőn lehűtjük. Azt követően a levegő átáramlik a hűtőköri elpárologtatón, kicsapódik a pára, majd a kondenzátoron visszamelegszik az eredeti hőmérsékletére. A kondenzátort szintén a sugárzó hűtés vízével hűtjük.


Jellemzők:

  • horganyzott burkolat

  • belülről a burkolatot hangszigetelt réteggel látták el

  • G3 szintetikus lég szűrővel felszereltek, mely könnyen kivehető

  • DMH/DMV- levegő/hűtőközeg kondenzátorral, levegő utóhűtéssel

  • DMH-C- utóhűtő nélkül, hűtőközeg/víz kondenzátorral


Példa a sugárzó hűtés teljesítmény növekmény szemléltetésre:

A 25 C- os helyiségben a páratartalmat 65 %- ról 40 %- ra (A- ból, B- be) csökkentjük légszárító segítségével, a hőmérséklet változása nélkül, a harmatponti hőmérséklet 18,2 °C- ról 10,5 °C- ra csökken.

Amennyiben a szoba hőmérséklete és a falfelület közti hőmérséklet 25-18,2=6,8 °C- ről 25-10,2=14,8 °C- ra növekedik, a sugárzó hűtés teljesítménye jelentősen, több mint duplájára megnő:

Q2=Q1*DT2/DT1= Q1*14,8/6,8= Q1*2,09További adatok, műszaki adatlap További adatok, műszaki adatlap