Az elfagyást mindenképp meg kell előzni, erre több módszer van.
Európai szabványos számítása a hőszivattyúk energetikai hatékonyságának.
A hőszivattyú egyszerű elven, a mindenki által használt hűtőszekrény elvén működik.
Nehéz eldönteni, mikor éri meg hőszivattyús rendszerekben gondolkodni.Mennyibe is kerül?
Érdeklődik a hőszivattyúk iránt, de nem tudja milyen lehetőségei vannak, megéri-e, megoldható-e? Díjtalanul készítünk költségbecslő ajánlatot, vagy kalkulációt minden hőszivattyús rendszer iránt érdeklődőnek.
Nem kell tartani a hőszivattyús rendszerektől. megfelelő tájékozódásssal, segítségünkel el lehet kezdeni a szerelést. Kérdezzen! Tájékozódjon nálunk!
Kezeljük okosan, értelmezzük helyesen a COP számot.
Hőszivattyúinkhoz vegye igénybe a GEO tarifát (ELMŰ, ÉMÁSZ területen), és fűtsön olcsóbban!
Hőszivattyúinkhoz vegye igénybe az országosan a hőszivattyúkhoz biztosított kedvezményes "H" tarifát.
Közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 70/2009. (XII. 4.) KHEM rendelete, amelyben szabályozva van a hőszivattyúknak és megújúló energiaforrások felhasználását végző gépek üzemeltetéséhez igénybe vehető "H" tarifa
COP, EER, ESEER? melyik mit is jelent? Minden gyártó megadja ezeket a számokat, de ez félrevezető is lehet, nem mindegy ugyanis milyen körülmények közt értelmezzük az energiahatékonyságot. És egyáltalán melyik mit is jelent?
Milyen körülményeket érdemes figyelembe venni levegős hőszivattyú rendelése és alkalmazása előtt? Mi történik, ha csökken a külső hőmérséklet?
Egyre gyakoribb a hőszivattyúk alkalmazása családi házak esetében. Ezekkel a készülékekkel a hűtést, fűtést és HMV termelést is meg lehet oldani. Abban az esetben, ha a felhasználó hűteni és fűteni is szeretne, és nem áll rendelkezésre vezetékes földgáz,
Lehet -e használati melegvízet készíteni hőszivattyúval, vagy arra külön rendszert kell kiépíteni?
Különösen gondosan kell eljárnunk radiátoros fűtések esetében, amennyiben hőszivattyúval akarjuk fűteni.
A geotremikus hőszivattyús rendszereket több szempont szerint szerint lehet megkülönböztetni.
A geotermikus szondák telepítését és hőnyerést szabályzó 1993 évi XLVIII. törvény módosítása

Ahány helyszín, annyi lehetőség. A hőszivattyúk telepíthetősége, illetve későbbi működése nagyban függ a helyi adottságoktól, lehetőségektől.
Nagyon fontos, hogy a hősziavyttús rendszer vízoldalon helyesen legyen méretezve, szerelve.
Az áramló víz szállítja a hőmennyiséget a talajkollektorból a hőszivattyúba., szekunder oladlon a hőszivattyú és hőleadók közt. Ha az áramlás nem megfelelő, borul az egész rendszer.
Elképesztő, hogy milyen "tudatlansággal" telepítenek egyesek hőszivattyú szondákat. Aztán fogalmuk sincs miért nem működik a rendszer.
Mi a hőszivattyú? Mikor érdemes használni? Mikor térül meg? Milyen hőszivattyúk választhatóak?
Akár 40 százalékkal is olcsóbb lehet a geotermikus fűtés. (megjegyzés a cikkhez: a Hun utcai panelházakban AERMEC WSA1602 és AERMEC WSA0901 típusú, összesen 1,1 MW teljesítményű hőszivattyúkat alkalmaztunk)
A hűtési szezon elkezdődésével, ismételten, nem lehet eleget hangsúlyozni a klímaberendezések karbantartásának, tisztításának a fontosságát.